the fat day

Igår, den 27 augusti, firade jag Fia och Cindy Slezsynsky tjocka dagen. It was nice! Men vi lyckades inte helt och hållet, för vi gick i trappor, men sedan åt vi upp oss igen. yeah

En dröm som inte blev sann

Idag gick jag i duschen. Lite snygg ska man väl vara när man tar skolfoto. När vi varit i skolan en stund fick jag och Fia tidernas idé! Vi skulle ta kompisfoto med Hasse. Det skulle vara klockren sammanfattning av vår gymnasietid. När vi ätit mat sprang vi ikapp honom och frågade snällt "Haaans.." Men han sa nej. Och sedan sa han aldrig i livet. Och sedan sa han att vi är besatta av honom och borde anmälas. Och det är ju faktist sant. Sen gick vi regniga och tog våra enskilda foton med våra drömmar i kras. Men snygga var vi. I alla fall.

Coming down cold
Det här var också en tid. Upp till kamp. Tänk att en tv-serie kan ge så starka minnen. Och det kändes så äkta.

I want to live in a wooden house

Nu är jag tillbaka i civilisationen. Ute i skogen var det trevligt. Och roligt. "Peppo peppo peppo!". Och sedan ryssar som leker nippon, det är en väldigt speciell upplevelse. Haha, kunde beskriva det ganka bra. Och dom lyssnar på kristen musik, det tyckte jag var häftigt. Svenskarna oh finnarna var nog också fina. Vi har sjungit ganska mycket, vem svänger på svansen, disneymedley och I´m yours. Jag tycker ju om att sjunga kom jag på. Cindy gillar bronschit och det är typ det enda hon kan säga på svenska. Nu sitter jag i skolans datasal och har hål, en pojke skrattar åt något han kollar på brevid mig och jag åt just choklad.
När vi åkte hem med båten igår tänkte jag lite som Chris Martin tror jag.

So I wanna live in a wooden house
Where making more friends would be easy
I wanna live where the sun comes out
Coldplay - We never change

Nu åker jag iväg med ryssarna

Nu har jag gått i skola tre dagar. Det har känts jätteroligt och som att det kommer bli ett bra år. Människor är så häftiga. Och vår skola! haha den e ganska udda nog. i like it. men nu far jag iväg med ryssarna till maxmo skärgård. ses nångång

Sufjan Stevens - John Wayne Gacy JrJag gick och sjöng den här hela dagen igår...
Are you one of them?

Egentligen borde jag sova

Känns så konstigt med skolan imorgon, vet inte hur jag ska bete mig. vet inte om jag är tutor heller... Nu vill jag bara skriva. Idag regnade det. Efter att jag varit vid fia och fått maniikyr och massa morotsbulla hade vi ny generation samling inför skolan i musikcafét. Det tyckte jag var jättebra. Vi bad och funderade och läste sms för varandra. Sen åt jag en chokladglass. Jag hade en pappas stickatröja på mig och cyklade hem med rage against the machine & dani Strömbäck i öronen. Nu regnade det inte. Min telefon börjar ringa och jag tänker att dom ringer hemifrån och undrar var jag är men så var det inte, utan det var ett ganska roligt telefonsamtal.
2 min 36 sek ungefär. Sedan genom Kuni mötte jag finska Moder Teresa och jag vinkade glatt och log och tänkte att ibland kanske man skulle kunna stanna sin cykel och se vad som händer då. Hemma lagar jag hallonsyltsmörgåsar och går och tittar på lyxfällan med mamma och pappa. Så där mysigt.
 

En tid som tar slut

Idag är det den sista dagen på sommarlovet. Så imorgon ska jag altså vakna 07:23 och stiga upp klä på mig cykla till bussen sätta mig brevid Edit kanske prata om något intressant stiga av gå upp för backen svänga vänster vänta på bilarna gå över välja en ingång jag har olika ingångsperioder klä av mig jackan och sen. Sen får vi se. Josefine K 3B ska det stå på mina häften och jag ska fråga vart tog tiden vägen? och så säger någon jaa jag fattar int att vi nu redan e abin! Och någon annan säger ja fy vad det har gått snabbt. Det kan vi säkert tala om i flera minuter och så har ännu mera av den där tiden som vi hela tiden talar om försvunnit.
Idag ska jag cykla till Hankmo och hälsa på Fia och äta röda vinbär. Hennes grannar har en leguan som sitter jättestilla. Och hennes andra grannar har ett körsbärsträd som bara fåglarna får äta av. Värsta djurrättsaktivister.
Men nu ska jag äta frukost med min lillebror. Han har tittat på judo på tv.


att måla kärlek

Ganska länge har jag upplevt det som något väldigt viktigt i mitt liv att göra konkreta & kreativa saker för andra människor. Men det har inte alltid varit så lätt att få idéerna genomförda, de blir oftast inte mer än det; idéer. Men efter att ha tröttnat på det här bestämde sig jag och några andra för att organisera drömmarna och idéerna, och låta dem och genomförandet av dem bli en större och en mer naturlig del av våra liv. Det här är grunden till måla kärlek. Måla kärlek är att göra skillnad, att sätta spår genom kreativa projekt. De kan se ut hur som helst. Vårt första projekt hette t-paitan och gick ut på att hänga upp t-paitor med uppmuntrande text på männiksors bykstreck. Vårt andra projekt (som genomfördes igår) gick ut på att måla under en bro. Att måla över fula ord med något fint. Vi ringde till Kaj Mattson som är ansvarig för riksåttan och frågade honom om vi fick måla under bron, och det fick vi. Vi målade hela dagen. Vi lyssnade på världens bästa shuffle och fick smörgåsar av mamma som hon hade bakat. Det var en fin dag i kunis undervärld.Ensam hemmakväll

Tiden kan flyga lite när man syr symaskin. Flow, kände jag.
Man glömmer allt och tänker på något.
- Det är irrelevant, skulle han säga och det skulle jag tycka var jätteroligt.
Jag har många människor att tänka på just nu, Men ikväll har tankarna bara flygit, och en del scenarion spelades upp i mitt huvud. Jag minns dem inte mera. När jag skulle diska så tänkte jag lyssna på en predikan på samma gång och helt random kom en predikan av Matthew Barnett upp. Värt att nämna kunde vara att jag gått omkring och tänkt på
dreamcenter hela dagen och han är pastor där. Dreamcenter är känt för sitt arbete ute på gatorna med hemlösa. Det är ett ställe jag gärna skulle åka som volontär till. Nå en rolig sak han berättade var att när han var yngre brukade han predika för träden i skogen (han övade eftersom han hade stamningsproblem) och en dag när han hade varit där ganska ofta och han bjöd fram till förbön så kom en man springande och böjde knä framför honom och sa" Jag vet att inbjudan var menad till träden men kanske den kan gälla mig också!?" Mannen var vaktmästare och han hade lyssnta på Matthew varje dag utan att Matthew vetat det. Det var kanske inte predikans huvudpoint det där med att predika för träden men den var jättebra. "Ditt liv har ett tema" hette den och finns på livets ords hemsida.

Konstens natt igår var uppskattat. Musikmusik och människor. En syster och en bror som fick det att skratta i min mage, för jag tyckte så mycket om dom. De var så fina att titta på och mina ord kom på riktigt. För dom fick göra det. Glädje. Och många människor som jag kunde se och tänka så där som hon sa att man kunde, att man ser på dom och älskar dom. Sen kan man vara en författare också och lägga märke till saker man annars inte skulle lägga märke till.

jo. gonatt.


Mitt liv är i Hans händer
You don't have to worry
And don't you be afraid
Joy comes in the morning
Troubles they don't last always
For there's a friend named Jesus
Who will wipe your tears away
And if your heart is broken
Jiust lift your hands and say
I know that I can make it
I know that I can stand
No matter what may come my way
My life is in your hands


With Jesus I can take it
With Him, I know I can stand
No matter what may come my way
My life is in your hands

So when your tests and trials
They seem to get you down
And all your friends and loved ones
Are nowhere to be found
Remember there's a friend named Jesus
Who will wipe your tears away
And if your heart is broken
Just lift your hands and say

jag ger det igen


Våra får
Egentligen heter dom Ullis och Gullis men jag döpte om dem till Samuel och Stina eftersom det känns lättare att lära känna dom då. Jag har ju faktist aldrig varit någon överdrivet djurvänlig person, men man kan faktist lära sig. Och jag tycker väldigt mycket om våra får, inte för att det känns som att de förstår mig eller något sånt, utan mest bara för att dom är så där som dom är. Fåriga. Ibland kan den svarta bita lite i min rutiga klänning. Men dom har inga vassa tänder för dom är idisslare, sa min kusin