hej alla trötta och stressade

Jag är trött och stressad. På saker. Och det måste man ju vara ibland. så är det. Musikalen,julfesten,läxor,studenten,sluta skolan,bestämma vad jag ska göra med mitt liv,vara trevlig,vara så som man ska och så vidare. Jag känner att jag måste göra mitt bästa till allting och då jag inte tror att jag skulle göra mitt bästa väntar jag och så blir det att jag inte gör något. Nästan.
Och jag lever hela tiden upp till en massa saker som jag inte ens vet om jag håller med om. Jag känner brist på att tänka själv och på att bestämma och välja själv. Jag bara styrs av åsikter som andra har och inte jag, inte överhuvudtaget. Men man borde ju ställa upp och så vidare säger mitt huvud, men man måste få tänka själv. Det är mitt liv. Och jag är inte någon annan.

 Snoret är slut nu och jag ska till skolan igen. Tack förresten att du hälsade på mig kentfotografen. Det gav mig något. Kanske du läser det här. Han sa så här (fast Kg Hammar sa det före) Jag tror att Gud är sanning. men jag tror inte att mina föreställningar om Gud är sanning

Idag har varit en lite upp och ner dag. Fick höra om en flicka i tvåan som ligger på intensiven. Mittiallt.
Mitt i Regina Spektor. Mitt i risgrynsgröt och tennissockor. Och allt är annorlunda.

Tack för den här sången.


Won't you take this lifeShawn McDonald - Take this life

Läser, funderar, dricker glögg

Idag är jag hemma och är sjuk. Det var länge sen sist. Jag älskar hemma sjuk dagar. Men vad det händer saker hela tiden nuförtiden. Bra och dåliga saker. Alltihopa på en gång. Livet går vidare... Blir glad av snö, av glögg som pappa kokar varje kväll och av böcker. Läste just ut "Katon kokoinen tähtitaivas" Finska är ett vackert språk. Nu förstår jag det.
"So much for the streetlights, they're never gonna guide you home, no they're never gonna guide you home"
The Thrills - Big Sur

Listen to the radio!

Som om världen skulle vara trappan-där-man-röker och som att alla glitterbarnen skulle dansa till indiepop fram till sju på morgonen. Eller som pakethållaren på en cykel, en dimmig kväll genom landet där jag är lycklig och han som cyklar skulle ha långa gängliga ben och flygigt hår. Han skulle veta allt om musik. "Listen to the radio!"
Men allt är bara för en stund. Sedan försvinner det.
Men tack ändå. Tack för den enda stunden.


Någon tog ett beslut men jag gick till Piffi

Detta är dagen som Herren gjort & den var väldigt händelserik.
Nästan så man kunde säga avgörande.
Flera människor bestämde sig för saker idag, saker som kunde blivit bestämda annorlunda och som varit det också. Fint när livet svänger och man bara vet att det var nog så här som det skulle vara. Fast man är ju aldrig riktig säker. Men det gör inget. Medan stora beslut blev tagna gick jag till piffi med pianisten. Det var riktigt roligt, vi skrattade åt saker jag inte skrattat åt förut. Det är trevligt då han skorrar.

Efter skolan for jag och hälsade på Josefin. Det var jättemysigt, och hon hade en giraff på väggen som gjorde mig glad och fin norsk musik i sitt rum.

Senare på kvällen, telefonsamtalet som betydde så mycket, och som jag inte kan förstå att faktist var verkligt, jag blev så glad så glad. Igår på tisdagsgolvet hade jag inte varit så säker, men jag provade, och det fungerade. Tack Gud.


aaargh men fina saker också

Idag blev jag riktigt irriterad. Det är faktist ganska sällsynt. Idag är det den internationella dagen för vänlighet men det verkar en del personer inte ha uppfattat. Det går in i hjärtat på mig, en vanlig fråga får ett helt ionödan spydigt svar som varken är smart eller roligt på något sätt utan bara elakt. Jag går därifrån mumlande något och känner mig helt dum. Är det det ni vill? Är det ert mål? Att människor ska känna sig nedtryckta och dåliga... Suck. Ni måste inte tycka om mig, det vet jag att kan vara svårt, men ni kan väl behärska er åtminstone.

Men jag har ju trots allt Hasse, mina filosofi timmar = peace&love! Saknar Perre dock men abstinensen har gått om en aning. Och för någon dag sedan fick jag kopiera med honom. det var lycka.

Tutorkvällen ikväll var rolig. Där fanns en person som kunde vara vänlig. Det lyste igenom ögonen på honom. tack.

Och så fyller ju Elin år idag! 18 år. Och det är ju ändå en trevlig sak.


Men då vi blundar är han ute på en tom gata

Jag mötte en röd pojke. Han var en person. Vi gick över övergångsställen tillsammans. Pekade på saker, som att vi inte sett dem förut. Pratade. Jag tycker om att möta människor man inte känner så bra, men inte behöver hitta på något fiffigt att säga till. Som man bara kan säja det man vill till utan att det finns en obligatorisk konversationsplan att följa. Och man vet inte om man träffas igen och kanske just därför finns det inget mål att uppnå och inga krav att uppfylla.
Och så går man vidare, glad.At the drive-in - One armed scissor
 

som en riktigt trevlig kväll

Fia hade kalas ikväll hos Sandra och Ida. Det blev en hel del roliga saker. "Förtroligt med Mathias", Idol med Krull-Jihde och med Baltazar mmGRUMF (haha!) som sjöng en egen komponerad låt. Så ska det låta med en lite nedbantad Peter Harryson, och sist men inte minst breakdance med Benjamin Nordgren. Morotskakan var jättegod och jag tog sönder en glasängel. Men som vanligt så var det Solis fel alltihopa. Onsdag kväll och nu borde jag sova. vet inte riktigt varför jag skrev det här. Men det kändes helt trevligt. Och kanske allt inte måste vara så meningsfullt och genomtänkt.
Dagens!! Vilken hit!


Provläsning och tisdagsgolv

Nu har jag suttit och läst på kemiprov jättelänge tycker jag. Provläsning är alltid ett dilemma för sig, men jag tyckte det gick helt okej den här gången. Jag blir bara alltid så inspirerad på såna dagar, och inte av provkapitlena då tyvärr. Före jag började läsa skrev jag en låt, eller egentligen var det bara en text som jag ska skriva musik till, och det hade jag inte gjort på ett tag.
Jag bad till Gud att jag skulle få en text och så kom det en, på ett sätt var det nog en text som funnits med mig ganska länge redan. Jag önskar verkligen att jag skulle kunna utveckla mina formuleringar, dom känns så begränsade. Jag tycker det är svårt att få in den verkliga betydelsen i en sådan formulering som jag skulle vilja ha dem i. Jag älskar raka ord som bara säger det som ska bli sagt, men ändå blir inte det alls alltid rätt sätt att beskriva känslan eller vad det nu är på. Men jag ska se vad som händer om jag börjar skriva oftare och verkligen funderar över formuleringarna.

 En annan provläsarkväll satt jag i mörkret i mitt rum och hörde på nostalgimusik och ritade. Det tyckte jag jättemycket om. Det blev fyra människor. Den sista som jag tyckte mest om var en kvinna med kroppen böjd i en båge som hade trötta ögon. Hon längtade efter levande ord. Inte tomma. Jag borde rita oftare. Det gav mig något.

Igår läste jag galaterbrevet och det bara flög framför mig. Gal 3:13 står det på min hand. Jag minns inte vad som stod där men jag tror det kan vara något livsförvandlande.

"Please tear down my foolish pride
break me down then rebuild my inside
open my eyes so i can see
let your spirit live in me"
Mindstrife - My song to God

dom orden altså.


How long before I get in before it starts, before I begin

Glad för att jag kunde känna gemenskap med en så annorlunda människa
och andra saker
till exempel en fin kofta på någon annan
eller en radikal 25-åring i en sal som blev helt tyst
Att skratta med någon utan att riktigt veta åt vad men ändå på riktigt
och så att ett par fina lite speciella tänder syns
En randig flicka kramar mig
Och så dricker jag källvatten (minst ur Niagarafallen) tillsammans med hon jag inte känner men som jag också känner gemenskap med

All that noise, and all that sound
All those places that I have found
And birds go flying at the speed of sound
To show you how it all began
Birds came flying from beyond the ground
If you could see it then you'd understand
Oh when you see it then you'll understand

(Speed of Sound Coldplay)