Your eyes must do some raining if you're ever gonna grow.. (tudutudututudututu)

Hej och tack för den fina dag det blev. För det blev faktist det. Grattis på komplimangdagen. Bästa var nog den fina hysteriska sockkomplimangen jag fick. Jag kan nog skratta då jag tänker på det. Han var så galen. Nu har jag kommit hem ifrån cellen hos Sannah. Mina cellisar e så finast! Vi planerade program till fria förmågors kväll som är på fredag i Sion. Vi hade kul. Diskuterade allt möjligt. Läste världens bästa bibelställen. Bibeln är Guds skattkarta till oss, sa norrmannen.
När jag blundar ser jag Edit i vit basker framför mig och hon flinar så där fint. Hon står på min röda sparkstötting.

Snart vill jag ha sommar! Men inte för fort. Man måste planera allt roligt man ska göra först. Skaffa jobb också, jaa. Eh.

Joanna idag älskade jag Brighty lite. Fast inte som du.
Bright eyes - Bowl of oranges


Jag såg en bra film, gick på teater och försovde mig

Knasdag. Nu är det dags att gå och sova. Sedan vakna. Jag hoppas på en finfin dag imorgon. Jag ber att den ska få bli betydelsefull. Inte en titta ner i marken dag. Man kan bestämma sig lite, men nog är det annat än det som bestämmer ens dag också.

Idag for jag med Mimmi på teater. Den hette "Under regnbågen". Den var intressant. Jag trivs med att gå på teater. Känns lagom kulturellt och sofistikerat.

Imorse då jag vaknade alldeles för sent tog jag upp en bok jag slutat läsa och bläddrade fram till bokmärket som var en komihåg lapp jag hade glömt. Jag blev förundrad över hur noga och koncentrerat jag läste. Det måste vara en bra bok.
Vår kultur ser friheten som vägen till det sanna livet. Frihet från absoluta sanningar, traditioner, begränsningar, moral... Den gränslösa friheten ska göra oss sanna och hjälpa oss till ett autentiskt liv. För Jesus är perspektivet det omvända: Friheten kan aldrig göra oss sanna - det är sanningen som ska göra oss fria

Ur "Kristen på goda grunder" av Stefan Gustavsson

                  

Ur "Once"

Frid!

No not quite yet, see I'm still walking too fast trying too hard to carry this weight on my back

I mitt huvud hör jag gång på gång
- Ja hur det nu sen är...
 Och visst är det väl så. Men man måste ändå kunna leva, ett riktigt liv. Som inte är på låtsas och manipulerat utan klart och äkta. Och det måste ändå kunna finnas sanning.
Mina fingar längtar efter att kunna spela piano.

Postcards From Far Away

Hej. Nu är det så där att jag borde sova igen. Och det ska jag nog. Skulle gärna skriva något men bilder rusar förbi mig i mitt huvud och jag vet inte om jag kan säga att de betyder något för mig. Som skulle vara värt någonting. Saker ska ju betyda och vara värda. Någonting. Vad är den där vita tröjan med svart text? Vad är ett leende? Jag undrar. En random youtube människa kan man kalla honom. En stund fick jag vara med i hans liv. Och jag fick se hans julgran.
Han spelar Coldplay- Postcards from far away

vill inte sova


mörkbla sjömanspojke som lyssnar på radiohead i stora hörlurar.
Han säger något roligt
på ett kreativt sätt, så att jag blir inspirerad
och kinaskor på fötterna
tiden i livet, höjdpunkten
/dalarna sakta nedåt
moln över himlen som inte har förlorat sina historier, sina karktärsdrag
jag ligger raklång och jag ser dem, berättar dem för ett odefinierat ansikte
och jag är fri, för jag kan inte vara fel, jag är så rätt, så rätt
verkligheterna ligger som salar omkring oss
men vi hittar en bubbla, ett eget rum
en verklig verklighet


Nicepants, and we're all fancy pants

Idag var den dagen då jag gick på en arbetsintervju. Idag var också den dagen då jag hade blå basker och gick till Wayne''s coffe. En kort liten man stod bakom disken. Jag tror han är ifrån Thailand. Det såg ut som att han log hela tiden men jag är inte säker. Närmast mig satt ett flickgäng, jag sa hej till en av dem som jag kände. Lite längre bort satt en pojke med rastahår, djupt fördjupad i någon bok jag inbillade mig att handlade om civil olydnad, djurens rätt eller typ Simone de Beauvoir. Jag slog mig ner vid fönstret längt emot gatan, tog av mig baskern och öppnade min egen bok.

Min skoldag började halv elva. Jag åkte buss med han som har en mamma och en Per Anders i Göteborg och en moster som jobbar för FN, och som alla tror att tycker om te fast han inte gör det. Men nu dricker han det ibland(eftersom han har ett så stort lager på grund av denna idé alla har haft om att han skulle tycka så mycket om te) och då känner han sig filosofisk.

Igår var dagen då jag blev så glad av min engelskalärare att jag till och med skrev upp det han sa i min dagbok. Igår var också dagen då jag och Anneli var fancypants och fikade på Arnold's, funderade över festivaler, köpte blyn och provade kläder. Det var en fin stund av dagen. Sedan gick vi och väntade på hennes buss som fylldes med alla möjliga olika sorters människor som alla skulle någonstans. Igår var också också dagen då jag hälsade på Josefine och hon och jag och hennes roomisar spelade alias och gjorde vitchokladcheesecake med nya hillsong skivan i bakgrunden. Kakkamustage, sa Hon som jag alltid gömmer namnet på men som jag nu minns vad hon heter. Och det var roligt, jag skrattade.En julsång av Relient K. "I celebrate the day" Nicepants is the word.
texten

Ord som betyder något, iskall luft och något mer

Igår kväll när jag skulle sova så tog jag upp min bibel och började läsa. Och jag läste: Klä er därför som Guds utvalda, heliga och älskade, i innerlig barmhärighet, godhet, ödmjukhet, mildhet och tålamod. Ha fördrag med varandra, om någon har något att förebrå en annan. Såsom Herren har förlåtit er ska ni förlåta varandra. Över allt detta ska ni klä er i kärleken, som binder samman till en fullkomlig enhet. Kolosserbrevet 3:12-14

De här orden sa mig så mycket.Jag känner mig inspirerad men begränsad. Vill hoppa över gränserna men i luften trasslar jag in min ena fot i dem.
Ibland måste man vänta. Växa.
Idag for jag ut och skidade. Luften var iskall. Jag började tänka.Sen kom jag in i värmen och spelade monopol med Bebbe och Mamma. Mamma blev en riktig krösus och tog över hela stan. Sen delade vi på en burk frysta jordgubbar.