Mot Prag

Idag åker vi iväg på klassresa. Jag vaknade med en så skön känsla som jag saknat de senaste morgnarna. Jag låg vaken i min säng alldeles för tidigt med tanke på när jag gick o sova och lyssnade på Lars Winnerbäck - Jag är hos dig igen. Livet tar så konstiga svängar.. jag slutar aldrig förvånas. Ibland känns det som en allldeles för konstig film. Man saknar den där röda tråden, den återkommande dialogen. De är bara random. Men jag tror att när slutet kommer så kommer jag gråta och tänka nu förstår jag. Nu förstår jag.

I tisdags fyllde jag år. Det var en jätterolig dag. faktist. På morgonen fick jag först uppvaktning av mamma o pappa o co, och sen runt klockan åtta fick jag kladkaksbesök av Elin, Fia, Emelie och Malin. It made me glad. Haha senare i skolan, fick jag besök av riktiga fotisnörttin från Vasa IFK som höll föredrag om sitt lag på vår finska timme, jag fick en värvningsgåva, Jane Fonda workout video plus en fantastik skiva av John Still. Elektro Elektro. Efter skoldagen for vi till torget och åt glass.

Men idag då. ja. Det blir spännande. Jag ska läsa en bok om Moder Teresa.
Hejdå i nio dagarTak II

Jag och Andrea for ut på taken igen, ett grönt tak. Vi tänkte på vårt liv. 
Det är snart fyra år gammalt och man kan nog säga att det började på ett tak
i augusti sommaren 2005. Vi gjorde en film där vi tackade människor som
på något sätt hjälpt oss eller som bara haft fina bruna ögon. Det finns
många människor att tacka, bara för att man fått se på dem och bli inspi
erad av deras sätt att leva. I slutet pratade vi med Gud.
Han som varit med hela tiden, fast alla gästerna gått och kommit.


image113


image114

what if I got it wrong
and no poem or song
could put right what I got wrong
or make you feel i belong

Coldplay - What if
en dag som den här

image106

Sandra fyllde 18! Hon fick choklad, Puss&kram tightpants och less tight purplelike swimmingpants för bättre chokotider.
Hon var söt.

En sång som varSigur Rós - vaka (the name of orri's daughter)

För ett år sedan. Då satt jag i Jeppis och tittade ut genom ett stort fönster. Och det var så nytt allting.

A millionaire watering his golf course, while a millions of people are dying because of the lack of water

Johan - Mon

Jag brukar sitta och höra på den gång efter gång. Den tar aldrig slut.
Nu har jag just skrivit matteprov, sitter i datasalen och lyssnar på devotion. Jag drömde att jag var på underoath konsert, men Aaron Gillespie var en fjortonårig flicka. Jag kände mig lurad. Det kostade 60 euro. Jag fick 10 2 euron i växel. It's dangerous budiness var omskriven till en visa med körarr. Vaknade med sommartankar snurrande i huvudet, undrade ifall jag och mamma och nicolina verkligen någongång var ute och rodde i kuni eller om det är ett påhittat minne. Det var ett väldigt bra minne iallafall. Min morgon var väldigt fridfull. Inuti. Skönt att duscha, jag duschar ganska sällan. Jag brukar lögnas lite då någon frågar för det är så pinsamt sällan. Fast altså nog duschar jag tre gånger i veckan.

En dag i stan med spår av vår på kylskåpet och i magen

Idag var det altså vår. Det skrev jag några dikter om på Nicolinas & Julias kylskåp. Jag har inte gjort så mycket.. Läst på matteprov. Ätit pepparkaksglass, lyssnat på Stefan Salmonsson och skrattat åt honom. Evelina var också i lägenheten och hon var ganska gammal, 18 år. Hon fick också lite glass. Hon berättade att hon aldrig har lekt med dockor. Det var ganska häftigt. Jag lekte verkligen med dockor. Sedan kom mamma och vi gick ut och gå och fotograferade. Det var skönt, fast det blåste ganska kallt.

Händer en del saker nu
mitt hopp är hos Jesus
Han är den enda som ger den riktiga friheten. och jag tänkte
ingen alkohol, ingen pojkvän, ingen musik, ingenting kan ge det där som på riktigt gör en människa fri, förutom Jesus. Han har gjort mig fri, jag känner det på insidan. En del tycker att alla kristna är ju mycket mera bundna än alla andra, de får ju inte göra något, de har bara en massa regler som de fanatiskt följer. Kanske det är så här för vissa kristna, kanske en del bara upplever att de måste göra en massa saker och följa en massa saker, men då har de missat det som Jesus gjorde för oss, när han dog för oss gjorde han oss fria! men till den här friheten hör att man kan inte göra vad som helst och leva hur som helst, för det tar dig bort ifrån Gud, och detta innebär på samma gång att du tas bort ifrån friheten eftersom den finns hos honom. Du kanske tror att du blir mer fri om du börjar göra mer det som du själv känner för att göra, men på något underligt sätt så fungerar det helt enkelt inte så. man blir bara mer bunden av det. friheten finns i att leva nära Gud. Han är friheten.En sång jag hörde mycket på förr som jag kom att tänka på. Kutless - Grace and love